Familiedag 28 september 2013
U gaat graag op reis en wil weten hoe een luchthaven functioneert? Check in op de luchthaven van Deurne op onze familiedag en maak kennis met de wondere wereld van de luchtvaart, een unieke belevenis voor de ganse familie
Een gespecialiseerde gids van de vzw Luchtvaart Antwerpen leidt ons in twee uur rond en laat ons kennis maken met het boeiende universum van luchthaven en luchtvaart. De hele groep checkt in als passagier, gaat vervolgens langs de veiligheidscontrole en krijgt zo te zien wat er zich, zowel voor als achter de schermen, afspeelt op een drukke luchthaven. Daarna worden ook de vliegtuig- en brandweerloodsen bezocht.
Tijdens een bezoek aan de Luchthaven Antwerpen, mag uiteraard het Stampe & Vertongen Museum, met zijn unieke historische vliegtuigen, niet ontbreken. Het museum herbergt ondermeer een verzameling van het beroemde SV4 vliegtuig van de Antwerpse luchtvaartpioniers Jean Stampe en Maurice Vertongen, die hun vliegtuigfabriek in Deurne hadden. Onlangs werd ook een belangrijke collectie vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog aan het museum toegevoegd.
Een 3-gangendiner wordt u aangeboden op de luchthaven.
 
Programma:
onthaal 9 uur
check-in: stipt om 9.30 uur
rondleiding op de luchthaven
Stampe en Vertongenmuseum
3-gangen diner op de luchthaven
Prijs:
50 euro/persoon (bezoek + diner)
gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar
Overschrijving op VBT-rekening BE17 3900 6217 3621 met vermelding "Familidag en aantal volw. + aantal kinderen"
Gelieve de namen van de deelnemers door te sturen naar vragen@vbt.be
Na afloop van het groepsbezoek kan u optioneel een luchtdoop reserveren boven de Antwerpse stad of haven. (zelf te reserveren en te betalen)