De tandarts overbezet?
Naar aanleiding van de berichtgeving op TV in verband met het tandartsbezoek voor het einde van het jaar willen we enkele zaken verduidelijken.
  • De openingszin van het item was: wie dit jaar nog een afspraak wil is eraan voor de moeite. Met alle middelen hebben we aan de journaliste uitgelegd dat indien de patiënt nog naar de tandarts wenst te gaan hij best zo vlug mogelijk een afspraak maakt. Niets minder, niets meer.

  • Dat tandartsen op zondag aan de slag moeten is helemaal niet ter sprake gekomen alleen heeft collega Van Hoecke gezegd dat hij in zijn eigen praktijk een aantal behandelingen naar zaterdag en soms zondag verzet omdat het te druk is om bepaalde dringende behandelingen af te werken tijdens de week. Dat is zijn keuze! Om daar een oproep van de VBT van te maken om nu maar allemaal op zondag patiënten te gaan behandelen lijkt ons vergezocht.

  • We hebben aangedrongen om het voorbeeld dat is aangehaald van de vulling en de berekening van het remgeld achterwege te laten en alleen te vernoemen dat het remgeld met 15% kan stijgen en dit ten laste van patiënt.

  • De uitspraak dat de tandarts duurder wordt is voor de rekening van de journaliste. We hebben tientallen keren gezegd en herhaald dat er niets verandert aan het ereloon van de tandarts maar dat de persoonlijke bijdrage zal stijgen voor wie dit jaar niet bij de tandarts langs is gegaan.