Een nieuw hoofdstuk in het eHealth verhaal
Tandartsen die in aanmerking willen komen om te voldoen aan de voorwaarden van de telematicapremie waren tot nu toe verplicht een abonnement aan te gaan op Hector, de connectorsoftware van HealthConnect. Dit abonnement kan enkel aangegaan worden via het VVT waarbij VVT leden een korting krijgen. VBT heeft dit feitelijk monopolie reeds meermaals aangeklaagd.

Klik hier om de veel gestelde vragen te bekijken


VBT heeft de medische/tandheelkundige softwaremarkt afgetast en na uitgebreid onderzoek hebben we een akkoord gesloten met niemand minder dan de firma CompuGroup Medical(*). 
CompuGroup Medical (CGM) is een wereldspeler in de branche van de medische software. Bij ons is CGM vooral bekend van de software Windoc voor artsen en het Oxygen platform voor paramedische beroepen. 

CompuGroup Medical SE (CGM) heeft onlangs ook een overeenkomst gesloten voor 100% overname van Advanced Technology Explained N.V. (ATX). Het Belgische bedrijf ontwikkelt softwareoplossingen voor tandartsen, orthodontisten en parodontologen (DentAdmin). 


Via hun platform OxyBoxy biedt CGM ook een connectorsoftware aan voor eHealth. Dit platform zal dankzij VBT kortelings ook beschikbaar zijn voor tandartsen. VBT heeft er ook voor gezorgd dat hun software werd uitgebreid met voor tandartsen noodzakelijke functionaliteiten zoals eTar. 
Zodoende kan via de connectorsoftware OxyBoxy en uw eigen dentale software vanaf 2018 ook voldaan worden aan de voorwaarden voor de telematicapremie.
OxyBoxy kan mits minimale programmering gekoppeld worden aan uw bestaande dentale software.

VBT heeft een akkoord gesloten met CompuGroup Medical om OxyBoxy aan te bieden aan 10 € (excl. btw) per maand en dit niet te koppelen aan enig lidmaatschap van een beroepsvereniging. 

Dus OxyBoxy zal beschikbaar zijn voor alle tandartsen aan dezelfde prijs. Wij hebben resoluut gekozen voor een oplossing waar alle tandartsen bij gebaat zijn. 

VBT denkt niet aan eigenbelang maar verdedigt alle Vlaamse tandartsen, het bewijs is er!  
(*) CompuGroup Medical (CGM) is een van de meest toonaangevende eHealth-bedrijven ter wereld. Het bedrijf genereert een jaarlijkse omzet van meer dan 550 miljoen euro met softwareproducten die ontworpen zijn om alle medische en organisatorische activiteiten in artsenpraktijken, apotheken, laboratoria en ziekenhuizen te ondersteunen. De dienstverlening van het bedrijf naar alle partijen die betrokken zijn bij het gezondheidszorgsysteem en de online individuele gezondheidsdossiers dragen bij tot een veiligere en efficiëntere gezondheidszorg. 

CompuGroup Medical heeft een uniek klantenbestand van ongeveer 400.000 artsen, tandartsen, apothekers en andere gezondheidswerkers in privé- en poliklinische settings. Met vestigingen in 19 landen en producten in meer dan 40 landen wereldwijd is CompuGroup Medical het eHealth-bedrijf met een van de grootste reikwijdtes onder eHealth-serviceproviders. 

Ongeveer 4.300 hooggekwalificeerde medewerkers ondersteunen klanten met innovatieve oplossingen voor de gestaag groeiende eisen van de gezondheidszorg.