Veel Gestelde Vragen over OxyBoxy

V: Wat is het belang van CGM in de dentale softwarewereld?

A: CompuGroup Medical SE (CGM) heeft een overeenkomst gesloten voor 100% overname van Advanced Technology Explained N.V. (ATX). Het Belgische bedrijf ontwikkelt softwareoplossingen voor tandartsen, orthodontisten en parodontologen. Na de recente overname van Barista in augustus 2017, is ATX de volgende stap om de aanwezigheid van CompuGroup Medical in België te versterken. CompuGroup Medical bevestigt hierbij opnieuw zijn voornemen om te blijven investeren in de Belgische eHealth-markt en dit in het voordeel van zijn klanten. CGM speelt een voortrekkersrol in de ontwikkeling van mondiale eHealth-oplossingen en heeft een marktleiderspositie zowel in Duitsland als in andere belangrijke Europese landen.

ATX, met zetel in Wetteren, België, ontwikkelt softwareoplossingen voor tandartsen, orthodontisten en parodontologen onder de naam van DentAdmin. De Belgische marktleider bedient ook klanten in Luxemburg. De voormalige eigenaar van ATX en zijn team blijven aan boord om verder te gaan met de ontwikkelingen en de uitbreiding van het product. De overname van ATX betekent ook de toetreding van CGM tot de tandheelkundige markt in deze regio. “Met deze overname hebben we onze positie op de Belgische markt versterkt en creëren we nieuwe strategische mogelijkheden om zorgverleners en gezondheidsdiensten te synchroniseren,” zegt Peter Van den Berge, Area Vice President CGM Belgium.

V: Hoe verhouden de prijzen zich tegenover die van Hector?

A:           Hector: € 144 exclusief btw (€ 174,24 btw inclusief) als VVT-lid of  € 192 exclusief btw (€ 232,32 btw inclusief) als niet VVT-lid.

                De vergoeding is bij eerste intekening betaalbaar binnen de 30 dagen na intekening. Daarna is de vergoeding jaarlijks betaalbaar voor 15 december. Bij niet betaling wordt de dienstverlening stopgezet per 31 januari van het volgend jaar.
               
OxyBoxy: € 120 exclusief btw (€ 145 btw inclusief) voor elke tandarts, lid of niet-lid.

V: Kan de OxyBoxy connector in gelijk welke dentale software ingebouwd worden?
A:           Het is zo dat CGM de softwareconnector OxyBoxy ter beschikking stelt van gelijk welke software vendor die dat vraagt.

V: Heeft OxyBoxy dezelfde functionaliteit als Hector?

A: OxyBoxy heeft alle functionaliteit die opgelegd wordt om te voldoen aan de voorwaarden voor het behalen van de premie voor 2017. Naarmate voor 2018 verdere voorwaarden zullen opgelegd worden zullen ook die functionaliteiten ingebouwd worden.

V: Ik ben overtuigd van dit verhaal: wat moet ik nu doen? Waar kan ik terecht? Hoe kan ik erop intekenen?

A: Begin 2018 zal u op de VBT-website een link vinden om in te schrijven, of U kan begin 2018 ook gewoon naar de website van CGM gaan om een abonnement te nemen. Die link zullen we ook uitsturen naar de tandartsen.

 

V: Wie gaat dit komen installeren?

A: U hoeft zelf niets te doen, uw softwareleverancier bouwt de OxyBoxy connector software in. U dient wel te beschikken over een eHealth certificaat, u kan dit gewoon zelf online aanmaken en installeren, maar uw softwareleverancier kan u daar ook behulpzaam bij zijn indien nodig.

 

V: Mijn software vendor weigert OxyBoxy in te bouwen. Wat nu?
We raden u aan per aangetekend schrijven uw software vendor in gebreke te stellen.
Of u kan altijd van softwarepakket veranderen.

 

V: Bestaat er ook een standalone versie van OxyBoxy voor de collega’s die met papieren dossier willen blijven werken?

A: er komt een standalone en functionele web based versie van OxyBoxy maar men is zo sluw geweest om in de telematica premievoorwaarden op te nemen dat de connectie via dentale software moet gebeuren wil men aanspraak maken op de telematicapremie. Als men echter enkel de eHealth diensten wenst te gebruiken zonder de premie is de standalone versie een oplossing.

 

V: Ik gebruik momenteel ********** als dentale software. Ik maak me een beetje zorgen dat als mijn huidige abonnement op Hector verloopt en ik pas begin 2018 op OxyBoxy kan intekenen, er een tussenperiode zal zijn waar ik geen gebruik zal kunnen maken van de eHealth services en aldus mijn telematicapremie ga verliezen.

A: Als men enkel de eHealth diensten wenst te gebruiken zonder de premie is de standalone versie van OxyBoxy de oplossing. Wenst men wel degelijk alle rechten op de telematicapremie te behouden is een kleine onderbreking geen probleem, de voorwaarden voor de toekenning van de telematicapremie 2018 worden momenteel onderhandeld in de schoot van de NCTZ, maar de algemene consensus bestaat om de regeltjes soepeler te maken zodanig dat collega’s die om een of andere reden enkele maanden hun praktijk niet kunnen uitoefenen, of collega’s die pas in de loop van het jaar 2018 kunnen overschakelen naar digitaal, toch aanspraak kunnen maken op de premie.

De volgende voorstellen liggen momenteel op tafel: VBT doet er alles aan om deze soepeler regeling erdoor te krijgen.

 

Criterium

2018

MyCareNet - Verzekerbaarheid

·         Wie in gelijk welk jaar reeds een premie ontving: minstens 1 opvraging van de verzekerbaarheid in minstens 6 verschillende kalendermaanden

·         Wie nog nooit een premie ontving: minstens 1 opvraging verzekerbaarheid

Recip-e

Ja, niet meer dan 20 % op papier. Telling gebeurt op basis van de vergoedbare geneesmiddelen.

eHealthBox

·         Wie in gelijk welk jaar reeds een premie ontving: minstens 1 opvraging van nieuwe berichten in minstens 6 verschillende kalendermaanden

·         Wie nog nooit een premie ontving: minstens 1 opvraging nieuwe berichten

 

MyCareNet - Tarief raadplegen
(= eTar)

 

·         Wie in gelijk welk jaar reeds een premie ontving: minstens opvraging in minstens 6 verschillende kalendermaanden

·         Wie nog nooit een premie ontving: minstens 1 opvraging

MyCareNet - Tarief eFact

Om dit criterium te halen moet je, indien je minstens 100 verstrekkingen via de derdebetalersregeling hebt aangerekend, minstens 20 % daarvan elektronisch hebben gefactureerd

E-informed consent

·         Wie in gelijk welk jaar reeds een premie ontving: minstens 1 opvraging in minstens 6 verschillende kalendermaanden

·         Wie nog nooit een premie ontving: minstens 1 opvraging

Sumehr (Summarized Electronic Health Record)

Nee

Medicatieschema          

Wie in gelijk welk jaar reeds een premie ontving: minstens 1 opvraging in minstens 6 verschillende kalendermaanden

Wie nog nooit een premie ontving: minstens 1 opvraging

Elektronisch Globaal Medisch Dossier

·         Wie in gelijk welk jaar reeds een premie ontving: minstens 1 opvraging in minstens 6 verschillende kalendermaanden

·         Wie nog nooit een premie ontving: minstens 1 opvraging

Activiteitsdrempel

Ja

V: Mijn softwareleverancier heeft interesse in OxyBoxy, hoe gaat het verder?

A: Oxyboxy kan mits minimale programmering gekoppeld worden aan bestaande dentale software.
Heeft uw softwareleverancier interesse in een koppeling met OxyBoxy, dan nodigen wij hen uit contact op te nemen met ons ofwel rechtstreeks met de firma CGM:

Rik Lingier General Manager Medical
rik.lingier@cgm.com
telefoon +32 059 270-570
mobiel +32 0 497528252

V: Heeft men absoluut een abonnement nodig op een software connector om de e-Health diensten te consulteren?

A: Niet noodzakelijk, sommige softwareontwikkelaars zorgen zelf voor de connectie, zonder dat ze daar een extern abonnement aan koppelen, zo kregen we volgend antwoord van een softwareontwikkelaar:

Zoals u weet verzorgen we zelf de connectie met het e-Health platform.

Om het vierde criterium te bereiken dat vereist is voor de telematicapremie 2017 hebben we ervoor gekozen om een medicatieschema te raadplegen.

Maar volgens het onofficiële nieuws dat we horen vanuit de dentomut, willen artsen hier geen toegang geven aan tandartsen, wat het administratieve blok dat we tegenkomen verklaart, terwijl we technisch gezien bijna klaar zijn. Dus in een noodgeval werken we aan het e-Health box-criterium, waarvan dezelfde bronnen van dentomut zeggen dat de regels minder stringent zouden worden: eens per jaar raadplegen in 2017 zou voldoende zijn.

Zoals u kunt zien, hebben we in theorie geen externe connector nodig.