Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen: nieuwe versie van de PARIS-toepassing

Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen: nieuwe versie van de PARIS-toepassing, zonder lokaal geïnstalleerd eHealth-certificaat

De nieuwe versie van de PARIS-toepassing (Prescription & Autorisation Requesting Information System) werd gelanceerd. Deze versie van de toepassing, die  voorschrijvers de mogelijkheid moet bieden om elektronische voorschriften aan te maken buiten het Elektronisch Medisch Dossier (EMD), vereist niet langer de lokale installatie van een geldig eHealth-certificaat op een ‘device’ (laptop, pc enz.).

Deze nieuwe versie vereist geen lokale installatie van een geldig eHealth-certificaat op een ‘device’ (laptop, pc enz.). U heeft enkel uw eID nodig of u kan gebruik maken van Itsme.

Op deze manier is tegemoet gekomen aan de vraag van de voorschrijvers naar een groter gebruiksgemak. Om dit mogelijk te maken, werden de basisdiensten van het eHealth-platform aangepast.

De nieuwe versie van PARIS is beschikbaar op het eHealth-platform

  • De PARIS-toepassing is beschikbaar op de website van het eHealth-platform: Kies de categorie ‘Beroepsbeoefenaars in de gezondheidszorg’. De PARIS-toepassing bevindt zich in de rubriek ‘Online diensten’.
  • Of open de PARIS toepassing rechtstreeks.