WEBINAR: Endodontie voor de Algemene Praktijk


 

Rafaël Michiels – Endodontie voor de algemene praktijkRafaël Michiels studeerde in 2006 af als algemeen tandarts aan de Universiteit Gent, België. In 2009 behaalde hij zijn ManaMa in de endodontologie aan de Universiteit Gent. Van 2006 tot 2012 werkte hij parttime als endodontoloog in de verwijspraktijk voor endodontologie van Leen Rosiers in Turnhout. Van 2009 tot 2012 werkte hij parttime als endodontoloog in de verwijspraktijk voor parodontologie van Eric Thevissen en Francis van Enis in Hasselt. Sinds 2013 werkt hij fulltime als endodontoloog in zijn eigen verwijspraktijk voor endodontologie. Ondertussen is de praktijk uitgegroeid tot een groepspraktijk met 3 andere endodontologen. Hij is auteur van verschillende klinische en wetenschappelijke artikelen en geeft lezingen en workshops zowel nationaal als internationaal. Hij is lid van verschillende vakverenigingen.


Korte inhoud:

Hedendaagse endodontologie kan soms lastig zijn en een hele uitdaging voor de algemene tandarts. Soms is de casus zelf heel moeilijk, soms ziet de tandarts door het bos de bomen niet meer. Welke aanpak moet ik volgen? Welke vijl is de juiste? Waarom lukt het me de ene keer wel en de andere keer niet?

Dikwijls leidt dit tot frustraties. Aan de hand van het protocol dat ik gebruik in mijn eigen praktijk, zal ik aantonen dat een goede planning en een simplificatie van je werkwijze de sleutels zijn tot succes. Ook zal er ingegaan worden op casus-selectie en diagnostiek. Het doel van de lezing is aan te tonen dat de meeste gemakkelijke en gemiddelde gevallen perfect en zonder kopzorgen kunnen uitgevoerd worden door de algemene tandarts.


Accrediteringseenheden: 10 Deelgebied 4 


Programma 

19.30-20.00:  Online onthaal

20.00-21.30: Lezing Rafaël Michiels


Elke deelnemer moet kunnen communiceren via een toetsenbord: de aanwezigheidscontrole is hiervan tijdens het webinar afhankelijk. Als u dit niet doet, vervalt de registratie voor accreditatie.

VBT opent  het virtuele klaslokaal een half  uur voor de starttijd  om technische problemen op te lossen en op tijd te starten. De deelnemer is echter als enige verantwoordelijk voor problemen die verband houden met de kwaliteit van zijn internetverbinding en/of computerapparatuur.   

Het uitzenden van een live video stream vergt veel bandbreedte, hetgeen enerzijds uw internetaansluiting aanzienlijk belast, maar ook de verwerkingscapaciteit van uw PC. Sluit dus alle andere programma’s’ op uw PC af, alsook alle in de achtergrond draaiende applicaties, zodat alle capaciteit van de PC naar het volgen van het webinar gaat.Het organiseren van geaccrediteerde webinars is een nieuw gegeven. Het totale kostenplaatje voor de software, servers, IT ondersteuning en dergelijke is op dit ogenblik nog niet volledig gekend. Dat weerspiegelt zich in de huidige prijszetting. Naarmate die kostenstructuur duidelijker wordt kunnen we voor volgend jaar een preciezere kosten berekening maken.

 

Routebeschrijving:
Dit is een online bijscholing
Endodontie voor de Algemene PraktijkLid € 40
Niet-lid € 80