EEN GEZONDE MOND IN EEN GEZOND LICHAAM!


Een Nederlands consortium van bezorgde ouders, leerkrachten, mondzorg professionals, tandheelkundige beroepsorganisaties zoals KNMT, ANT NVM en mondzorgopleidingen samen met ToothCamp (*) stellen vast dat er tieners zijn die kampen met serieuze mondproblemen, zoals gaatjes, gebitsslijtage en tandvleesproblemen. 

Dit kan leiden tot blijvende schade aan het gebit, met mogelijke gevolgen voor de algehele gezondheid Scholen hebben een voorbeeldfunctie en kunnen door te stoppen met de verkoop van snoep en frisdrank bijdragen aan een gezonde tienermond.


Zij hebben daarom een online petitie gestart om de Nederlandse regering te stimuleren om zich actief in te zetten voor een verbod op de verkoop van snoep en frisdrank in schoolkantines:

Snoep & Frisdrank de schoolkantine uit

Snoep & frisdrank zijn slecht voor de mondgezondheid en brengen schade aan het pubergebit. Toch kunnen kinderen in veel schoolkantines snoep en frisdrank kopen. Wij vinden dat dit moet stoppen.

Wij van de VBT vinden dit een uitermate positief initiatief en roepen dus ook de Vlaamse tandartsen op om deze online petitie te gaan ondertekenen.

(*)ToothCamp wil (pre)pubers stimuleren- en informeren over het belang van een goede mondgezondheid. Niet met droge leerstof, maar door spannende chemische proeven met zuur en kalk of porselein en schuurmiddelen. Biologie, scheikunde en natuurkunde vormen de basis voor deze manier van informeren. Alles met muziek, beeld en heel veel humor! Want "Je tanden zijn van jou, niet van de tandarts of je ouders. Zorg er goed voor!"