Zoeken
Word lid Zoeken

Informatie i.v.m BTW

door VBT

De voorbije weken hebt u wellicht vernomen dat vanaf 1 januari 2022 BTW zou moeten aangerekend worden voor behandelingen zonder therapeutisch of reconstructief doel. Met deze wet van 10.07.21 (BS 20.07.2021) voldoet ons land aan de Europese regelgeving.

BTW info - Lowres

De 5 erkende beroepsverenigingen (VVT, VBT, SMD, CSD, BUOS) verdedigen een gemeenschappelijk standpunt bij besprekingen met de BTW-administratie. Dit standpunt werd ondertussen overgemaakt en toegelicht. Gezien ook de Administratie ervan uitgaat dat de meeste tandheelkundige behandelingen een therapeutisch of reconstructief doel hebben zal de nieuwe regeling voor de meeste praktijken geen invloed hebben.
We staan in nauw contact met de BTW-administratie. We verwachten eind november 2021 de publicatie van een “BTW circulaire” die de nodige verduidelijkingen zal verschaffen.
Van zodra deze gepubliceerd is, zullen we jullie de inhoud toelichten.

We vernemen dat sommige collega’s via diverse kanalen (boekhoudkantoren, ….) onjuiste informatie ontvangen en reeds voorstellen krijgen om actie te ondernemen. We adviseren om de informatie vanuit de beroepsverenigingen af te wachten alvorens iets te doen. Voor de overgrote meerderheid van tandheelkundigen zal de nieuwe wet weinig tot geen impact hebben.

Namens VVT, VBT, SMD, CSD en BUOS

Bart Vande Vannet, voorzitter BUOS
Tareq El Sayyed, voorzitter CSD
Patrick Bogaerts, voorzitter SMD
Frank Herrebout, voorzitter VBT
Philippe Decroock, voorzitter VVT

Bron: De Tijd
Inloggen
Word lid