Zoeken
Word lid Zoeken

Stad Gent zoekt vrijwillige screeners

door VBT
stad-gent-logo-768x543.png

Om de drempel voor een (half)jaarlijkse controle bij de mondhygiënist of de tandarts te verkleinen organiseert Stad Gent gratis mondscreenings voor kinderen tussen 2 en 4 jaar, dit i.s.m. Kind & Gezin en het CLB.

Op deze manier kan zowel de ouder als het kind wennen aan een eerste tandartsbezoek. Wanneer er tijdens een screening tandplaque of tandbederf wordt vastgesteld, worden ouders vervolgens ondersteund bij het maken van een afspraak bij een mondhygiënist of tandarts in de buurt.

Vindt u preventieve mondzorg ook zo belangrijk?
Stad Gent is op zoek naar mondhygiënisten en tandartsen die zich willen engageren om -op vrijwillige basis- in het voorjaar van 2022 ongeveer 2 tot 4 halve dagen kinderen (tussen 2 en 4 jaar) te screenen. Men houdt hierbij uiteraard rekening met uw voorkeuren en mogelijkheden. De screenings vinden plaats in een aantal consultatiebureaus van Kind en Gezin en op school tijdens een contactmoment van het CLB. Screening materiaal (stompe sonde, spiegeltje, handschoenen,…) en praktische briefing worden voorzien.

Meewerken aan een gaatjesvrije generatie?
Heeft u vragen, twijfels of suggesties?
Aarzel niet om contact op te nemen met de projectverantwoordelijke Isabel Haentjens via 0474 70 39 36 of isabel.haentjens@stad.gent

Project Generatie Gaatjesvrij
Inzetten op mondgezondheid is één van de vier pijlers van het Gentse Gezondheidsbeleid. Het project Generatie Gaatjesvrij wil preventieve mondzorg (tanden poetsen, gezonde voeding en tandartsbezoek) extra in de kijker zetten. Eén van de doelstellingen van het project is om jaarlijks de mondjes van 500 kinderen (tussen 2 en 4 jaar) te screenen. Deze screenings vinden enerzijds plaats in de consultatiebureaus van Kind & Gezin en anderzijds tijdens het 1e kleutercontactmoment van het CLB in de scholen. Bij afloop van een screening krijgt de ouder een verwijsbrief mee voor een afspraak bij de tandarts. Een mondzorgcoach of Community Health Worker kan ouders die er nood aan hebben, helpen met het vinden van een tandarts in hun buurt en het maken van een afspraak.
Meer over Project Generatie Gaatjesvrij

Departement Gezondheid en Zorg
Dienst Regie Gezondheid en Zorg

Inloggen
Word lid