Zoeken
Word lid Zoeken

VBT verwelkomt beslissing van het Overlegcomité.

door VBT

De Vlaamse Beroepsvereniging Tandartsen (VBT) riep eerder deze maand de leden van het Overlegcomité op om de mondmaskerplicht voor patiënten in tandartspraktijken af te schaffen aangezien ze elke grond van wetenschappelijke onderbouw mist en het specifiek werkterrein inhoudt dat patiënten gedurende langere tijd met een open mond behandeld worden.

Tandartspraktijken zijn ook helemaal anders dan andere zorginstellingen waar voornamelijk medisch gecompromitteerde patiënten zich aanbieden of behandeld worden. 

VBT is dan ook tevreden met de beslissing van het overlegcomité om de mondmaskerplicht af te schaffen in de wachtplaatsen van tandartspraktijken en dankt de leden van het overlegcomité om onze aanbeveling te volgen.

Wie als patiënt of begeleider wil kan uiteraard nog steeds een mondmasker dragen, maar een verplichting is het niet meer. 

De tandarts en het personeel zelf blijven uiteraard gehouden aan een correct gebruik van de persoonlijke beschermingsmaterialen conform het advies van de Hoge Gezondheidsraad. 

Inloggen
Word lid