Zoeken
Word lid Zoeken

Mondhygiënisten | Attesteren vanaf 1/10/2022

door VBT
AdobeStock_310193176.jpeg

Het is onbegrijpelijk dat we in tijden van bijna verplicht digitaal attesteren via eAttest of eFact moeten terugvallen op “papier en balpen” voor de verwerking van de prestaties van mondhygiënisten en toch is dit de realiteit!

Wil men als tandarts de prestaties uitgevoerd door de mondhygiënist op een correcte manier attesteren vanaf 1 oktober 2022, dan zal men gebruik moeten maken van een papieren getuigschrift voor verstrekte hulp welke we handmatig moeten invullen met onze eigen gegevens, de gegevens van de mondhygiënist en de beschikbare nomenclatuur voor de uitgevoerde prestaties. Deze regeling zal minstens tot 1 december 2022 van toepassing zijn.

Als voornaamste reden worden technische problemen vernoemd en blijken de systemen van de ziekenfondsen nog niet aangepast voor de verwerking. VBT heeft er bij het RIZIV op aangedrongen dat de nieuwe vooropgestelde datum van 1 december 2022 zeker wordt gehaald.

We betreuren ten zeerste dat na de enorme investeringen van praktijken om elektronisch te gaan attesteren en de inspanningen om te voldoen aan de criteria van de telematicapremie, er opnieuw naar papier en balpen moet worden gegrepen. Van zodra meer info beschikbaar is omtrent de juiste modaliteiten om te attesteren, brengen we u daarvan op de hoogte.

Inloggen
Word lid