Zoeken
Word lid Zoeken

Survey on the Future of Dentistry and VR

door VBT

In het kader van haar opleiding Burgerlijk Ingenieur Computerwetenschappen aan de KU Leuven, werkt Astrid Dewever in groep samen aan een project uitgegeven door Relu, een Leuvense start-up. Zij hebben een model gebouwd, dat vertrekkende vanuit CT scans, met Artificiële Intelligentie automatisch de segmentatie doet van tanden en een 3D model weergeeft.

(voor meer info zie https://relu.eu/)

Nu hebben zij de opdracht gekregen een tool te ontwikkelen om de planningsprocedure voor de bereiking van de perfecte occlusie / beet te stroomlijnen. In plaats van in gips een afdruk te maken en hiermee fysiek te spelen of met nieuwere technologie een intraorale scan te maken en deze te 3D-printen, zou er nu met VR gewerkt worden. De technologie VR, Virtual Reality, waarbij met een bril een virtuele omgeving wordt gecreëerd.
Hun product vertrekt vanuit de reeds bestaande tool van Relu met 3D weergave en geeft de mogelijkheid voor specialisten om in de interactieve omgeving de beoogde occlusie te plannen. Het resultaat wordt vastgezet en kan geëxporteerd worden naar klanten en andere betrokkenen.

Op dit moment, staan ze aan de start van de echtelijke ontwikkeling van onze VR tool. Hierbij is het niet onbelangrijk om de mening van specialisten in het vakdomein, te aanhoren. Er is een korte vragenlijst gemaakt om de gedachten en visie van specialisten te verzamelen: https://forms.gle/UYk4M6CMqQQdZLNy7

Alvast bedankt om deze vragenlijst in te vullen!

Inloggen
Word lid