Zoeken
Word lid Zoeken

Webinar: Samen werken aan een betere mondgezondheid voor iedereen

door VBT
Om de kloof tussen mensen in een maatschappelijk kwetsbare situatie en tandartsen te verkleinen, slaan Gezonde Mond en Logo Gezond+ de handen in elkaar. We brengen graag het project ‘Ieders Mond Gezond’ onder de aandacht en willen hierbij ook ingaan op de mogelijke ondersteuning door mondhygiënisten en mondzorgcoaches. 
 
In 4 Eerstelijnszones (Scheldekracht, Schelde en Leie, Panacea en Vlaamse Ardennen) ondersteunt Logo Gezond+ in 2024 lokale partners via regionale projecten om te werken aan preventieve mondgezondheid. Hierbij zetten we in op het bevorderen van poetsgedrag, preventief mondonderzoek en de sensibilistaie rond mondvriendelijke voeding en eetgewoonten. We richten ons vooral op de doelgroep 2- 6 jarigen en hun omgeving.  
 
Met dit initiatief willen we streven naar een gezonde mond voor iedereen.
Datum: 11 maart  
 
Tijdstip: 19u- 20u30 
 
Locatie: Online via Microsoft Teams. 

Programma:
  • Het belang van preventieve aanpak bij kwetsbare groepen benaderd vanuit twee perspectieven: kwetsbare groepen en tandartsen - Dr. Martijn Lambert (Docent UGent - Mondgezondheid en maatschappij) 
  • Samenwerken met een mondhygiënist in de tandartspraktijk - Marilyn Veraart (Docent Arteveldehogeschool - Mondhygiënist en Socioloog
  • Verbreding van het project ‘Ieders Mond Gezond’ in verschillende Eerstelijnszones – Projectmanager Gezonde Mond 
  • Werken aan preventieve mondgezondheid op het terrein - Kim Coorevits (Projectmanager Logo Gezond+) 
Inschrijven? Dit kan via deze link. Inschrijven voor deze Webinar kan tot en met 4 maart 2024. Je ontvangt de vergaderlink enkele dagen voor het Webinar via mail. Accreditering in deelgebied 2: aangevraagd voor tandartsen.

Meer info: Neem een kijkje op de website
Inloggen
Word lid