Zoeken
Nieuws Word lid Zoeken

Over Tandheelkundige Nomenclatuur - DGEC

meeting.jpg
  • Tandheelkundige Nomenclatuur
  • Structuur, de werking en de opdrachten van de Dienst voor geneeskundige evaluatie en controle van het RIZIV

20 AE aangevraagd in DG 2

Tandheelkundige Nomenclatuur.

Het overlopen van de Belgische tandheelkundige nomenclatuur met bespreking van de regelgeving.

Dagelijks gebruiken we als tandarts de nomenclatuur om de uitgevoerde prestaties kenbaar te maken aan de mutualiteit en ziekteverzekering. De tandheelkundige nomenclatuur is gebonden aan regelgeving en evolueert mee met de gemaakte
akkoorden tussen tandartsen en ziekenfondsen. Sinds vele jaren zijn het ons software programma’s welke de codes geven in functie van de uitgevoerde behandeling.Vaak staan we zelf als practicus niet meer stil wat mag en niet mag.

Het doel van deze cursus is de tandheelkundige nomenclatuur te overzien met de nodige toelichting bij specifieke indicaties.
Ook zal getoond worden hoe je als deelnemer zelf opzoek kan gaan naar oplossingen bij vragen omtrent specifiek nomenclatuur gebruik.

Dienst voor geneeskundige evaluatie en controle van het RIZIV

Een lezing over de structuur, de werking en de opdrachten van de Dienst voor geneeskundige evaluatie en controle (90’) van het RIZIV:

De Dienst voor geneeskundige evaluatie en controle (DGEC) van het RIZIV ziet toe op een optimale aanwending van het budget van de ziekteverzekering. Daartoe doet de dienst aan preventie, analyse en controles bij de zorgverleners. De opdrachten van de DGEC en de bevoegdheden van de inspecteurs zijn wettelijk geregeld. Rudy Hendrickx (tandarts-inspecteur) en Erik Rossignol (verantwoordelijke Informatie) gidsen u met praktijkvoorbeelden door de regelgeving.

U verneemt welke strategie de DGEC volgt, hoe controles verlopen, hoe u zich daarop kunt voorbereiden, hoe u ze kunt voorkomen en welke de mogelijke gevolgen zijn. Ook de analyses en de preventieacties van de DGEC komen aan bod. In een breder perspectief wordt het belang toegelicht van een correcte aanrekening en doelmatige zorgverlening voor een blijvend toegankelijke ziekteverzekering.

Deel met anderen

Enkele voordelen van ons lidmaatschap:

Verzekeringen i.s.m. LIANTIS

liantis.png

Q8 Liberty Tankkaart

q8.png

Medisch afval i.s.m. Suez

suez.png
Inloggen
Word lid